Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Παιδικά γυαλιά ηλίου


"Αυτά τα πλαίσια είναι μαλακά, ελαστικά και εύκαμπτα, έτσι τα παιδιά σας δεν θα τα σπάσουν
και οι πολυανθρακικοί φακοί προσφέρουν 100% προστασία από την UV ακτινοβολία"

    
     Τα παιδιά μπορεί να μην ενδιαφέρονται όπως οι ενήλικες για τα γυαλιά ηλίου από την σκοπιά της μόδας, όμως, επειδή τα παιδιά περνούν πολύ περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους από ό, τι οι περισσότεροι ενήλικες, είναι σημαντικό να φορούν γυαλιά ηλίου που εμποδίζουν στο 100% τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV).

     Στην πραγματικότητα, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι το 80% της συνολικής έκθεσης των ματιών μας στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, το λαμβάνουμε στη ζωή μας έως την ηλικία των 18 ετών. Και δεδομένου ότι η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη του καταρράκτη και άλλων προβλήματων στα μάτια, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να αρχίσουν τα παιδιά μας να φορούν γυαλιά ηλίου καλής ποιότητας σε εξωτερικούς χώρους.

     Όμως οι ακτίνες UV, δεν είναι ο μόνος πιθανός κίνδυνος από την ηλιακή ακτινοβολία. Πρόσφατα, οι έρευνες έχουν δείξει ότι η μακροχρόνια έκθεση σε υψηλής ενέργειας ακτίνες φωτός (HEV) , που ονομάζονται επίσης «γαλάζιο φως», μπορούν επίσης να προκαλέσουν βλάβη στα μάτια με την πάροδο του χρόνου. Ειδικότερα, ορισμένοι πιστεύουν ότι μια «ισόβια» έκθεση σε φως HEV, μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας αργότερα στη ζωή.

     Τα ματάκια των παιδιών, είναι πιο ευαίσθητα στην υπεριώδη και την HEV ακτινοβολία απ’ότι τα μάτια των ενηλίκων, επειδή οι ​​φακοί μέσα στα παιδικά μάτια, είναι λιγότερο ικανοί στο φιλτράρισμα αυτών των υψηλής ενέργειας ακτίνων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, οπότε είναι καλό να φοράνε προστατευτικά γυαλιά ηλίου, όταν παίζουν σε άμεσο ηλιακό φως.

«Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η έκθεση του παιδιού σας στην υπεριώδη ακτινοβολία αυξάνει σε μεγάλο υψόμετρο, στις τροπικές περιοχές και σε περιβάλλον πολύ υψηλών ανακλάσεων, όπως στο χιόνι, στη θάλασσα ή σε μια αμμώδη παραλία. Τα προστατευτικά γυαλιά ηλίου, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τα παιδιά σε αυτές τις καταστάσεις.»

Πού μπορείτε να βρείτε παιδικά γυαλιά ηλίου


     Το καλύτερο μέρος για να βρείτε γυαλιά ηλίου για παιδιά, είναι τα εξειδικευμένα καταστήματα Οπτικών, όπως τα “Καταστήματα Οπτικών Δανδουλάκη”.

     Το εξειδικευμένο προσωπικό των Οπτικών Δανδουλάκη, διαθέτει εμπειρία σε γυαλιά ηλίου για  παιδιά και θα σας βοηθήσει στο να αναζητήσετε την καλύτερη επιλογή των παιδικών γυαλιών ηλίου, ειδικά για τις διαστάσεις του προσώπου του παιδιού σας.

     Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα των Οπτικών Δανδουλάκη (Ottica Dandolo) και να δείτε τα παιδικά γυαλιά ηλίου που είναι διαθέσιμα. (Πατήστε πάνω στη λέξη: παιδικά γυαλιά ηλίου).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου